Wulff historia lehtileike 1890

Historia

Yli 125-vuotias Wulff

thomas wulff

Wulffin pitkä historia on nousujohteinen tarina. Kaikki lähti tunnollisesta ja kohteliaasta työntekijästä, ”kunnon
nuoresta miehestä” Thomas Fredrik Wulffista, joka perusti Wulff Oy Ab:n vuonna 1890. Thomas Wulff työskenteli 1890-luvulla enonsa, Gustaf Wilhelm Edlundin kustannusliikkeessä ja kirjakaupassa libristinä. Edlundilla nuori mies oppi tapoja, elämänkatsomusta ja luonteenlujuutta.

Wulff kuitenkin halusi etsiä itselleen uuden toimialan, joka antaisi hänelle mahdollisuuden seistä omilla jaloillaan. Niinpä elokuussa 1890 avasi Thomas Wulff pienen paperikauppansa ovet Fredrikinkadulla. Siitä lähtien on Wulffin tarina ollut nousujohteessa. tätä kuvaa hyvin se, että jo yhdeksän kuukauden jälkeen täytyi liikkeen muuttaa suurempiin tiloihin Eerikinkadulle.

Paperikauppa kävi hyvin ja liike menestyi. Osoitus Thomas Wulffin hyvistä liikemiestaidoista tapahtui seitsemän vuotta myöhemmin, jolloin Wulffin päämyymälä siirtyi osoitteeseen Esplanaadi 11. Koska liike sijoittui Pohjois-Esplanaadin ja Mannerheimintien kulmaan, alettiin sitä yleisesti kutsua ”Wulffin kulmaksi”. Vielä tänäkin päivänä kulma kulkee samalla nimellä niiden ihmisten kesken, jotka saivat kokea sen aikakauden.

Yrityksen johto ja omistus pysyi suvun miesten hallussa aina Thomas Wulffin lapsenlapselle Harry Fr. Wulffille, joka hoiti toimitusjohtajan tehtäviä vuoteen 1975. Vuonna 1987 Wulff Oy Ab:n omistus vaihtui, kun Sponsor Oy osti yrityksen ja 1992 omistajaksi tuli Mercantile Group Oy Ab -konserni. Vuonna 2002 Wulff Oy Ab:n osti Beltton-Yhtiöt Oyj ja Wulff sai omistajakseen toimistomaailman kotimaisen kärkiyrityksen.

Wulffille on aina ollut tärkeää olla alansa edelläkävijä. Konsernin yritykset ja niissä työskentelevät ammattilaiset kehittävät Wulffia ja sen toimintaa yhdessä asiakkaiden kanssa.

Thomas Wulffin jalanjälkiä seuraten Wulffia johdetaan tänäkin päivänä kuin rakasta perheyritystä. Wulffin perheelle oli tärkeää palvella asiakasta aina parhaalla mahdollisella tavalla – niin kuin jokaiselle wulffilaiselle nykyäänkin, joka päivä.

Wulffin tarinoita 129-vuotisesta menestystarinastamme voit lukea kattavasta historiablogista.