<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=902526228031796&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ota yhteyttä

Veroilmoituksen aika on keväällä

Kevät on kiireistä aikaa monille yrittäjille. Talven jälkeen käynnissä on monia hankkeita ja projekteja, joissa maailma rakennetaan valmiiksi ennen kesälomia. Odotusarvot ovat korkealla. Keväällä muiden projektien lomassa yrittäjän tulee yleensä tehdä myös veroilmoitukset riippuen yrityksen muodosta ja toiminnasta.

Keväällä tehdään useita ilmoituksia

Yrityksen on annettava elinkeinotoiminnan veroilmoitus ja tarvittavat tilinpäätöstiedot, jos verovuonna on ollut tuloja, menoja, varoja, velkoja tai muita verotukseen vaikuttavia tietoja. Vaikka yrityksellä ei olisi ollut toimintaa, on ilmoitukset annettava joka tapauksessa.

Jos saman vuoden aikana päättyy useampia tilikausia, jokaisesta tilikaudesta on annettava oma veroilmoitus.

Muistilista keväällä tehtävistä veroilmoituksista

  • Arvonlisäveroilmoitus (ALV): Useimmat arvonlisäverovelvolliset yritykset ovat velvollisia toimittamaan ALV-ilmoituksen kuukausittain, neljännesvuosittain tai vuosittain. Keväällä on usein aika toimittaa ensimmäinen neljännesvuosittainen tai vuosittainen ALV-ilmoitus.

  • Tuloveroilmoitus: Yrittäjät, jotka toimivat esimerkiksi yksityisenä elinkeinonharjoittajana (toiminimiyrittäjät), ovat velvollisia tekemään tuloveroilmoituksen. Tämä ilmoitus sisältää tiedot toiminimen tuloksesta ja verotettavasta tulosta. Tässä yhteydessä on hyvä tarkastaa myös oma esitäytetty veroilmoitus.

  • Yhteisöjen veroilmoitus: Osakeyhtiöt ja osuuskunnat ovat velvollisia toimittamaan yhteisöjen veroilmoituksen. Tässä ilmoituksessa ilmoitetaan yrityksen tulot, menot ja verotettava tulos.

  • Työnantajan sosiaaliturvamaksut ja työnantajan ennakonpidätys: Jos yritykselläsi on työntekijöitä, sinun tulee raportoida ja maksaa työnantajan sosiaaliturvamaksut ja työnantajan ennakonpidätykset Verohallinnolle.

  • Muut mahdolliset ilmoitukset: Lisäksi keväällä voi olla tarpeen tehdä muita ilmoituksia, kuten ennakkoveroilmoituksia ja osinkojen jakoon tai yritykselle lainattuun rahaan liittyviä korkotuottojen vuosi-ilmoituksia, yrityksen toiminnan ja tilanteen mukaan.

Ole ilmoitusten kanssa tarkkana

Veroilmoitusten jättämisen kanssa suosittelemme tarkkuutta. Jos veroilmoitus jätetään määrätyn päivän jälkeen, tästä koituu myöhästymismaksua. Mikäli veroilmoitusta ei anneta tai siinä on virheitä, verohallinto tekee veroista arvion, joka saattaa olla suurempi summaltaan kuin mitä todellisuudessa tulisi olla. Mikäli tarvitset aikaa veroilmoituksen jättämiselle, ota yhteyttä verohallintoon. Tiesitkö, että verohallinnosta on mahdollista hakea veronmaksuun myös maksujärjestelyä, jos et pysty maksamaan veroa.

Ota päivämäärät talteen

Yrittäjän tulee muistaa verotukseen liittyen paljon asioita. Alla oleva lista on hyvä tallentaa.

  • Kun tilikausi päättyy, osakeyhtiön veroilmoitus on annettava 4 kuukauden kuluessa.
  • Esitäytetyn veroilmoituksen päivämäärät ovat osakeyhtiön omistajan ja kommandiittiyhtiön tai avoimen yhtiön yhtiömiehelle henkilökohtaiset ja ne tulee tarkastaa OmaVerosta. Yleensä ne ovat noin 7.5., 14.5. tai 21.5
  • Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön vuoden veroilmoituksen määräpäivä on yleensä 2.4.
  • Elinkeinotoiminnan veroilmoituksen (lomake 5) määräpäivä on yleensä 2.4.

Ennakoimalla veroilmoitukset eivät yllätä

Veroilmoituksia ei tarvitse stressata. On tärkeää, että yrittäjä seuraa tarkasti verotusvelvollisuuksia ja tekee tarvittavat veroilmoitukset oikea-aikaisesti. Monille yrityksille kevät on myös tilinpäätöksen aikaa. Tarkista, että tilinpäätös valmistuu oikea-aikaisesti ja että kaikki tarvittavat dokumentit ovat kunnossa. Oikea-aikainen ja kunnollinen valmistautuminen tekevät veroilmoituksen tekemisestä sujuvaa ja vaivatonta. Jos tarvitset apua veroilmoituksissa, ota yhteyttä - asiantuntijamme auttavat mielellään!

Tutustu taloushallinnon palveluihimme ja ota yhteyttä.

Jaa artikkeli