<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=902526228031796&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ota yhteyttä

Varautuminen työpaikoilla - Hanki kotivara toimistolle

Viime vuosien jatkuvat poikkeusolot ja kriisit ovat saaneet monet suomalaiset miettimään varautumista poikkeusoloihin. Maailmanlaajuinen pandemia, sota Euroopassa, sen myötä muun muassa kohonneet sähkön hinnat sekä sähkönjakelun epävarmuus ja erilaiset kyberhyökkäykset ovat aiheuttaneet sen, että monet kotitaloudet mutta myös yritykset ovat alkaneet varautumaan erilaisiin poikkeusoloihin.

Preppaukseksikin kutsuttu varautuminen on varustautumista poikkeustilanteeseen. On hyvä varmistua yksilönä ja yhteisönä, että yhteiskunnan erilaisten toimintojen haavoittuessa, esimerkiksi sähkökatkojen, maksujärjestelmien, tietoliikenneyhteyksien häiriötilanteissa mutta myös luonnonilmiöiden tai onnettomuuden kuten myrskyn tai tulipalon sattuessa selviämme yksin ja yhdessä mahdollisimman vähin vahingoin.

Mahdollisia häiriötilanteita, jolloin varautumisesta on hyötyä:

 • pitkittynyt sähkökatko
 • maksuliikennekatko ja palvelunestohyökkäykset pankkeihin tai viranomaispalveluihin
 • myrsky, tulva tai vastaava luonnonilmiö
 • häiriöt liikenteessä
 • tapaturmat ja onnettomuudet
 • lakko
 • häiriöt tavaraliikenteessä tai tavaroiden jakelussa

Kun jokainen huolehtii oman koti- ja työympäristönsä turvallisuusjärjestelyistä ja preppauksesta, myös yhteiskunnan kuormitus häiriötilanteissa kevenee ja normaaliolot saadaan palautettua mahdollisimman nopeasti.

Viranomaiset ovat määrittäneet 72 tunnin eli kolmen vuorokauden mittaisen varautumissuosituksen. Tähän kolmen vuorokauden mittaiseen aikakehykseen, tulisi kaikkien omatoimisesti varata riittävästi muun muassa puhdasta vettä, ravintoa, varavirtaa ja muita tarvikkeita selviytyäkseen omatoimisesti. Vaikka varautumisen ajatellaan usein alkavan kotitalouksista, on työpaikkojen ja julkisten tilojenkin hyvä varautua poikkeustilan varalle. Varautumissuunnittelussa kannattaa ottaa huomioon tilanteet, jossa esimerkiksi työntekijät tai asiakkaat jäävät olosuhteiden pakosta yrityksen tiloihin pidemmäksi ajaksi. Hyvin varautunut yritys voi myös tarjota suojaa ja elinolosuhteet työntekijöilleen tai muille, jotka eivät ole poikkeusolosuhteisiin varautuneet.

 

Wulffin muistilista poikkeusoloihin varautumiseen kotona ja työpaikoilla

 

 • Varavirtalähde esimerkiksi kannettava Power Bank
  • Varavirtalähde, jonka avulla voi ladata esimerkiksi matkapuhelimen tai jopa kannattavan tietokoneen on suureksi hyödyksi varautumisessa. Monet nykyajan tietoyhteiskunnan toiminnoista perustuvat kännyköiden toimintaan, joten niiden toiminta on tärkeää esimerkiksi tiedonsaannin kannalta. Toimiva puhelin mahdollistaa muun muassa radion kuuntelun, taskulampun, navigaation, maksamisen ja monia muita tärkeitä jokapäiväisiä toimintoja.

 • Ensiaputarvikkeet, laukku tai kaappi, jossa on tärkeimmät ensiaputarvikkeet nopeasti ja helposti saatavilla.
  • Välttämättömät lääkkeet, joditabletit ja hiilitabletit sekä laastarit, sidetaitokset, desinfiointiaine, sakset ovat muutamia hyvin varustellun ensiapulaukun ja ensiapukaapin sisällöstä. Hyvät ensiaputarvikkeet kotona ja työpaikalla ovat välttämättömyys niin normaali oloissa kuin poikkeustilanteessakin.

 • Kuivamuona esimerkiksi proteiinipatukat
  • Yksi varautumisen kulmakivistä on helppo ravinto ja ruoka, joka ei vaadi sen kummempaa valmistamista ja josta helposti on saatavilla energiaa isojen ja pienten ihmisten tarpeisiin. Erilaiset proteiini- ja energiapatukat sisältävät nopeasti nautitettavaa ravintoa. Patukoiden avulla saa täytettyä päivittäisen energiantarpeen helposti ja nopeasti.

 • Hyvä taskulamppu ja toimivat paristot
  • taskulamppu on tärkeä varsinkin sähkökatkojen sattuessa. Sähkökatkoon varautumisessa on tärkeää, että taskulamppuun on riittävästi toimivia paristoja. Taskulamppua on myös hyvä säilyttää helpossa paikassa, josta se on kätevästi saatavilla, jos normaali valaistus ei yhtäkkiä olisikaan käytettävissä.

 • Paristokäyttöinen radio.
  • Toimiva radio saattaa pelastaa, kun muut tietoliikenneyhteydet eivät toimi. Radion on syytä toimiva paristoilla, koska sähköäkään ei välttämättä ole saatavilla poikkeusolosuhteissa. On siis syytä huolehtia, että itse radion lisäksi on varautunut radioon sopivilla, täysillä paristoilla.

 • Käsidesi
  • monien häiriötilanteiden aikana on hyvä säästää vettä sillä sitä voi olla rajoitetusti. Puhdas vesi kannattaa säästää juomaksi. Veden käyttöä kannattaa korvata esimerkiksi käsidesillä aina kun se on mahdollista. Hyvästä käsihygeniasta voi huolehtia käsidesin avulla mahdollisten vesikatkojen tai vesipulan aikana.

 • WC-paperi
  • pandemia ajan WC-paperin hamstraus herätti ihmetystä ja ehkä hilpeyttäkin, mutta todellisuudessa WC-paperia on hyvä löytyä varastosta poikkeustilanteen varalle. Koska vettä ei välttämättä ole käytössä poikkeustilanteessa tai sitä on rajoitetusti, WC-paperin käytöllä edistetään hyvää hygieniaa.

 

Wulffin tuotevalikoimasta löydät kaikki yllä mainitut tuotteet ja paljon muuta työpaikan mutta myös kodin varautumiseen poikkeustilanteita varten. Valikoimamme tuotteet ovat korkealaatuisia ja olemme valinneet ne huolella useilta eri jälleenmyyjiltä. Varautumistuotteissa meille on erityisen tärkeää panostaa tuotteen laatuun, sillä häiriötilanteen sattuessa on tärkeää, että tuote toimii parhaalla mahdollisella tavalla ja on luotettava. Lisäksi me Wulffilla suosimme vastuullisia tuotteita kaikessa tekemisessämme. Siksi myös preppaukseen ja kotivaraan tarkoitetut tuotteet ovat kestäviä ja ympäristöystävällisiä.

Varautuminen

 

Kuusi vinkkiä toimistoon ja työpaikoille poikkeustilanteen sattuessa

Vastuullinen ja fiksu yritys ja työpaikka miettii ja varmistaa omalta osaltaan toimintansa ja työntekijöidensä turvallisuuden häiriötilanteen sattuessa. Listasimme vielä huomion arvoisia seikkoja yrityksille ja niiden vetäjille häiriötilanteissa huomioitaviksi ja viestittäviksi myös etukäteen.

 • Taskulamppua tai puhelinta on hyvä pitää saatavilla suljetuissa tiloissa liikuttaessa äkillisen pimeyden varalta
 • Laitteet, jotka saattavat aiheuttaa tulipalon sähkökatkon alkaessa on hyvä pitää sammutettuna. Keittolevyt, kahvinkeittimet, laboratoriolaitteet ja muut, joista voi syttyä tulipalo sähköjen palautuessa.
 • WC:n ja veden käyttöä tulee välttää
 • Suomessa rakennuksista ja tiloista tulee rakennusmääräysten mukaan päästä ulos, vaikka sähköinen kulunvalvonta tai sähkölukot olisivatkin pois käytössä. Kannattaa tästä huolimatta varautua, että poikkeustilanteessa takaisin samaan tilaan ei välttämättä enää ole pääsyä sen jälkeen, kun sieltä on kerran poistunut. Kannattaa myös varautua, että pysäköintihallien ovet ja pihojen portit, jotka toimivat sähköllä osin tai kokonaan eivät toimi. Lisäksi on tärkeää varmistaa, ettei poistumisreittien eteen ole kerätty tavaraa
 • Hissien käyttöä on syytä välttää. Modernimmissa hisseissä on toiminto, jossa hissi ajaa akusta saatavalla virralla hissin lähimpään kerrokseen. Jos työpaikalla ei ole tietoa millainen hissi on kyseessä, ei sähkökatkojen aikana kannata matkustaa hissillä vaan käyttää portaita.
 • Työtarvikkeet – ja laitteet kuten puhelin ja tietokone kannattaa pitää ladattuna varsinkin, kun riski sähkökatkolle on kohonnut. Keskeneräiset työt on hyvä tallettaa säännöllisesti, kun riski poikkeustilaan on kohonnut.

 

Kun yrityksesi tarvitsee apua varautumiseen, ota yhteys Wulffin asiakaspalveluun. Asiantuntijamyyjämme ovat valmiina varustamaan isommankin tiimin tai henkilöstön häiriötilanteiden varalle. Meiltä saat kaikki tuotteet, joita poikkeustilassa mahdollisesti tarvitset saman katon alta kätevästi ja yhdellä tilauksella. Lisäksi Wulffinkulman verkkokauppa ja liikkeemme Turussa, Lahdessa ja Helsingissä palvelevat, kun tarvitset pienempiä määriä varautumiseen sopivia tuotteita esimerkiksi kotivaraa varten. Ota rohkeasti yhteyttä, niin ohjaamme sinut oikeiden, laadukkaiden ja vastuullisten tuotteiden pariin!

Näyttökuva 2023-11-1 kello 15.11.42 

 

Jaa artikkeli