<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=902526228031796&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ota yhteyttä

Onnittelut Suomi, onnittelut Alexander Stubb

Kolme pointtia vaaleista ja presidenttiydestä

1. Arvostan vapautta käyttää omaa ääntäni merkityksellisesti

Maahamme on valittu uusi presidentti. Vaaleissa kaikilla äänioikeutetuilla Suomen kansalaisilla on oikeus äänestää, ja jokaisen ääni on yhtä arvokas. Suomessa vaalit on järjestetty läpinäkyvästi ja avoimesti, ja ne ovat rauhanomaiset ja turvalliset. Vaaliuurnalle ei pelkää mennä ja suomalaisille on selvää, että äänestää saa ketä itse haluaa – sitä ei määrittele työ, ystävät tai perhe.

2. Presidentin paikka ansaitaan joka päivä uudelleen

Kisa presidentin valinnasta oli tänä vuonna tiukka kahden toiselle kierrokselle edenneen ehdokkaan välillä. Uusi presidentti vajaan 100 000 äänen mitalla on Alexander Stubb. Kisassa kuitenkin on omasta mielestäni kolme voittajaa: Stubb, Haavisto ja Suomen kansa. Tämän todistaa toiseksi tulleen Pekka Haaviston toteamus: ”Suomi saa Alexander Stubbista hyvän presidentin.” Minua ilahdutti myös Stubbin vierailu ja kiitospuhe Haaviston vaalivalvojaisissa. Koko kansan presidentin paikka ansaitaan arjen teoilla, hyvällä ihmisyydellä ja johtajuudella, ja sillä, mikä kullekin meistä on tärkeää.

3. Muuttuvatko ajat uuden presidentin myötä?

Ajat muuttuvat ajan myötä, joka tapauksessa. Presidentillä, niin kuin kaikilla muillakin ihmisillä, on hyvästä syystä kaksi korvaa ja yksi suu. Ihmisen ehkä tärkein tehtävä on kuunnella muita ihmisiä ja kuulla, mitä maailmalla ja kaikella elävällä on sinulle sanottavana. Parempi kysymys on: miten ajat muuttuvat? Elämme jatkuvassa evoluutiossa, emme vain välttämättä huomaa sitä, koska keskitymme usein eniten itseemme ja siihen, mitä ympärillämme on ja tapahtuu juuri nyt.

Urho_Kekkonen_Wulff

Tiesitkö, että suurin osa Suomen presidenteistä on ollut Wulffin asiakkaita? Kuvassa presidentti Urho Kekkonen (vas.) vastaanottamassa Wulffin 75-vuotishistoriikkia. Kauniskielisen historiikin kirjoitti Matti Kurjensaari. Kuva Wulffin arkistoista KULMA-lehdestä.

Vaalifiiliksiä omassa arjessa

Myös yrityksissä ja yhteisöissä äänestetään. Ei samoin äänestysperiaattein tai menetelmin kuin vaaleissa, ja äänenkäyttö toimii kuitenkin samankaltaisten vaikutus- ja vuorovaikutusperiaatteiden mukaan. Viestin merkitys on aina sen aiheuttamassa reaktiossa ja toiminnassa. Ja lopullisen valinnan viestin merkityksestä ja sen aiheuttamasta reaktiosta tekee sen vastaanottaja.

“Liputon ja laputon äänestystapahtuma” on esimerkiksi kokous tai neuvottelu, johon tullaan omin yksilöllisin tavoittein, mutta lähdetään yhden agendan ja yhteiseen päämäärään johtavien askelmerkkien kanssa. Se vaatii aktiivista kuuntelemista, ymmärtämistä ja hyväksymistä ja usein oman mielipiteen paremmaksi päivittämistä.

Vaalitietoa_800x550*LÄHDE Tilastokeskus, presidentinvaalit

ARTIKKELIN KUVA Vaalitentti 8.2./YLE. Kuvassa Pekka Haavisto (vas.) ja Alexander Stubb (oik.).

Kirjoittaja

Tarja Törmänen on Wulffin markkinointiviestintäjohtaja, NLP-viestintävalmentaja, kirjakauppiatar ja markkinointiviestintäyrittäjä. Kirjoituksen mielipiteet ovat hänen omiaan, eivätkä välttämättä edusta yrityksen mielipiteitä.

Jaa artikkeli