Ympäristöajattelu-vastuullisuus

Vastuulliset valintamme

Ympäristöystävällisesti toimiminen vaatii yritykseltä valintoja. Wulffilla tarkastelemme toimintamme vaikutuksia ja valitsemme ne teot, joilla voimme mahdollisimman hyvin vastata omalta osaltamme toimintamme vastuullisuudesta ja vihreydestä. Maailma muuttuu koko ajan – saamme jatkuvasti tietoa ympäristön kannalta entistä paremmista ratkaisuista ja voimme reagoida niihin tarvittaessa.

Vastuullisilla valinnoilla teemme Wulffin strategiaa – parempi maailma työpaikka kerrallaan – näkyväksi.

Vihreät tuotteet

Wulffin vihreät tuotteet ovat ystävällisiä ympäristölle ja niiden määrä kasvaa jatkuvasti. Löydät ympäristöystävällisen vaihtoehdon suurimmasta osasta Wulffin tuotteita. Kun valitset ympäristömerkityn tuotteen, teet valinnan luonnon ja ympäristön puolesta. Maailmasta on mahdollista tehdä parempi työpaikkatuote kerrallaan!

Ympäristölaskuri

Autamme asiakkaitamme tekemään vastuullisia valintoja. Asiakaskohtaiset CO2-päästöraportit ovat olleet osa vakioraportointiamme vuoden 2011 alusta lähtien. Ympäristölaskuri laskee toiminnan hiilijalanjäljen ja kertoo, kuinka paljon kompensoitavaa CO2-päästöä syntyy. Ympäristölaskurista asiakkaamme voivat nähdä tilaustensa hiilijalanjäljen helposti ja nopeasti ja muokata sen pohjalta toimintaansa. Esimerkiksi tilaamalla yhdellä kerralla enemmän asiakas voi vaikuttaa päästöihin ja siten yrityksensä hiilijalanjälkeen.

Vastuulliset ja nopeat toimitukset

Kuljetusten ja pakkausten käytön optimoimiseksi esimerkiksi kuljetuksissa käytettyjen pahvilaatikoiden ja pakkausmateriaalien käyttöä on vähennetty. Kuljetusten optimoinnilla on saatu CO2-päästöjä vähennettyä n. 10 % vuodesta 2018. Yksi vastuullisista valinnoistamme ympäristön hyväksi on käyttää Posti Green -palveluita. Varastoimme tuotteemme Postin jakelukeskuksessa Akaalla ja kuljetuksissa käytämme Posti Green -kuljetuksia. Posti Green -kuljetuksia käyttämällä edistämme hiilidioksidipäästöjen vähentämistä toimitusketjun prosesseissa. Posti kompensoi kaikki Posti Green -kuljetuksilla syntyneet CO2-päästöt ilmastoprojekteja rahoittamalla.

Jakelukeskuksemme Akaalla sijaitsee maantieteellisesti ajatellen hyvin keskeisellä paikalla Suomessa. Akaalta pystymme palvelemaan asiakkaitamme nopeilla toimituksilla kaikkialle kotimaassa. Wulffin Postille ulkoistama varastoratkaisu mahdollistaa erittäin nopean logistiikan ja toimitukset sekä myös nopean kasvun erinomaisten ja joustavien tila- ja henkilöresurssien myötä.

Oma aurinkovoimala

Aurinkoenergia on vihreää energiaa parhaimmillaan. Sen tuottaminen on melutonta, ehtymätöntä ja lähes saasteetonta. Wulff otti aurinkopaneelit käyttöön etujoukossa Suomessa. Wulffin pääkonttori muutti Espoon Kiloon syksyllä 2019, ja samalla avattiin aurinkovoimala kiinteistön katolle. Se tuottaa sähköä kiinteistön omiin tarpeisiin. Voimalan teho on 107 kWp:tä ja kokonaistuotanto vuodessa n. 90 MWh.

Aurinkovoimala on tärkeä askel Wulffin strategian tuomisessa käytännön tasolle. Investoimalla uusiutuvaa energiaa tuottavaan omaan aurinkovoimalaan voimme parantaa energiatehokkuutta ja vähentää hiilidioksidipäästöjä Wulffin osalta.

Kaasu- ja sähköautot

Iso osa Wulffin henkilöstöstä tapaa työkseen asiakkaita eri puolilla maata, pitkienkin matkojen takana. Tarjoamme henkilöstöllemme mahdollisuuden valita ympäristöystävällinen kaasuauto kulkuneuvoksi. Wulff-talossa Espoon Kilossa meillä on myös kaksi sähköauton latauspaikkaa, joita henkilöstömme ja asiakkaamme voivat käyttää.