<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=902526228031796&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ota yhteyttä

HP ja Wulff: Tule mukaan roskattomaan huhtikuuhun

Kevään saapuminen sulattaa lumet ja paljastaa huvenneiden hankien alta talven roskat. On siis aika tarttua toimeen, siistiä nurkat ja tehdä huhtikuun hyvä teko oma lähiympäristön hyväksi.

Kun haluat tehdä jotain konkreettista luonnon ja oman elinympäristön eteen, osallistu HP:n ja Wulffin yhteistyössä järjestämään roskakeppikampanjaan huhtikuussa 2023.

 

Tule mukaan roskattomaan huhtikuuhun! Toimi näin:

 • Kerää porukka tai lähde omassa rauhassasi ulos luontoon
 • Ota hanskat ja roskapussi mukaasi. Muista silmälasit jos tarvitset niitä nähdäksesi hyvin sekä hyvät kengät jotka sopivat maastoon.
 • Kävele tai hölkkää luonnossa ja kerää löytämäsi roskat pussiin.
 • Ota kuva vastuullisuusteostasi ja tägää se somessa #roskatonhuhtikuu tai lähetä se meille lomakkeen kautta
 • Toimita keräämäsi roskat talonyhtiösi tai kiinteistösi jätteenkeräysastiaan.
 • Osta HP:n tuotteita esimerkiksi Wulffinkulman verkkokaupasta.
 • Otamme yhteyttä ja lähetämme 25:lle vastuullisuustekonsa jakaneelle HP:n sponsoroiman roskakepin, laadukkaat suojakäsineet ja bioroskapussirullan kiitokseksi tehdystä palveluksesta.

  Jaa vastuullisuustekosi - täytä tämä lomake 14.5.2023 mennessä. Voit voittaa roskienpoimintasetin.

HP_vastuullisuusteko

Vuodessa miljoonia tonneja roskaa luonnosta

Vaikka tietoisuus elinympäristömme tilasta, luonnonsuojelusta, ilmaston lämpenemisestä ja kierrätyksestä kasvaa jatkuvasti, on meillä kuitenkin vielä paljon tehtävää ympäristömme hyväksi. Roskaa löytyy luonnosta yhä edelleen yllättävä paljon, varsinkin kaupunkialueilla ja taajamissa. Joka vuosi miljoonia tonneja muovijätettä päätyy maailman meriin kierrätysvalistuksesta ja huolestuttavista ilmastouutisista huolimatta.

Tosiasia on, että niin kauan kuin muovia tuotetaan, sitä myös päätyy luontoon ja sitä kautta luontoon ja esimerkiksi meriin. Arvioiden mukaan 60-80 prosenttia merten roskista on muovia.

Muun muassa kaupungilta poistetun likaisen lumen varastointi, tupakantumpeille varustettujen roskakorien riittämättömyys ja ylipäänsä roskakorien alimitoitus johtaa siihen, että roskaa päätyy luontoon. 

 


 

Tavoitteena HP:lla on alansa vastuullisin mallisto

Alkuperäiset HP-värikasetit ovat helppokäyttöinen, luotettava ja ympäristölle ystävällinen valinta. Käyttämällä alkuperäisiä HP-värikasetteja hyödyt virheettömästä suorituskyvystä ja odotetusta HP:n laadusta. Annat myös ympäristölle mahdollisuuden, sillä värikasetit on suunniteltu vastuullisesti: ne on helppo kierrättää ja niistä syntyy aiempaa vähemmän jätettä. Päämääränä HP:lla on kierrättää 1,2 miljoonaa tonnia laitteistoja ja tulostustarvikkeita vuoteen 2025 mennessä. Edistyminen tapahtuu askel kerralla, ja vuoden 2020 loppuun mennessä kierrätettiin jo 642 300 tonnia. Tuotteiden ja pakkausten kohdalla tavoitteena on 75 %:n kiertokulku vuoteen 2030 mennessä. HP-tuotteiden käytön kasvihuonekaasupäästöjen intensiteetissä on päästy jo pitkälle, sillä vuonna 2020 saavutettu vähennys oli 33 %. 

HP käyttää esimerkiksi Haitissa ja muualla kerättyjä kierrätysmuovipulloja alkuperäisten HP-mustepatruunojen valmistukseen. Toiminta tukee kestävien työpaikkojen luomista, parantaa haitilaisten elämisen mahdollisuuksia ja auttaa estämään muoveja päätymästä Karibianmereen. HP Planet Partners -kierrätysohjelman ansiosta yksikään alkuperäinen HP värikasetti ei päädy kaatopaikalle. 

Osta alkuperäiset HP:n väriaineet Wulffinkulmasta.

HP_Ink_Toner

Roskan poimiminen maasta on pieni teko, jolla on iso vaikutus

Tavalliset roskat, joita Suomenkin luonnosta löytyy paljon, kuten purkat ja tupakantumpit, ovat jätettä, joka ei katoa luonnosta itsestään. Tumpit eivät maadu koskaan ja purukumin maatumisessakin kestää yli 20 vuotta, sillä se on nimestään huolimatta pääosin muovia. Kerätessäsi lähiympäristöstäsi roskia jotka eivät kuulu luontoon, autat yksinkertaisella teollasi maaperäämme ja vesistöjä säilymään puhtaampana.

Erilaisten roskien maatumisaikoja:

 • tupakantumppi ei maadu koskaan
 • muovipussi 100 vuotta
 • paperinenäliina 1-2 vuotta
 • pahvimuki 1-5 vuotta
 • purukumi 20-25 vuotta

Kun kerään roskia, autat luontoa ja ekosysteemiämme toimimaan puhtaasti ja tehokkaasti.

Trendilaji plogging yhdistelee juoksua ja roskien keruuta

Trendilaji plogging on yhdistelmä lenkkeilyä ja roskien poimimista. Se muodosuu sanoista plocka, joka on ruotsia ja tarkoittaa poimia sekä englannin kielen sanasta jogging, joka tietysti tarkoittaa hölkkäämistä. Laji on viime vuosina saanut suurta suosiota ja näkyvyyttä, sillä se on tehokasta kuntoilua, jossa samalla tehdään hyvää. Perusjuoksulenkin sijaan, lenkillä pysähdytään välillä kyykistelemään ja venyttelemään maasta pilkottavien roskien perään. Laji kehittää muun muassa tasapainoa paremmin kuin perinteinen juoksuharrastus. Samalla luonto kiittää. Nyt on hyvä hetki lähteä ploggaamaan, HP:n ja Wulffin roskattoman huhtikuun innostamana!

 

Jaa artikkeli