<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=902526228031796&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ota yhteyttä

Rakkaudella metsä

Metsät peittävät maapallon pinta-alasta noin 30 prosenttia. Metsät, niiden puut ja kasvit sitovat hiiltä ilmasta. Ilman puita suuri osa hiilestä jäisi ilmakehään hiilidioksidina. Hiilidioksidi on suurin yksittäinen ilmakehää lämmittävä kasvihuonekaasu, ja merkittävä tekijä ilmastonmuutoksessa.

Vuodesta 2000 tähän päivään on metsien arvioitu poistaneen ilmasta yli 2 miljardia tonnia hiiltä. Tämä metsien muodostama hiilinielu hidastaa ilmastonmuutosta vähentämällä muun muassa fossiilisten polttoaineiden käytöstä aiheutuvaa hiilidioksidin määrää ilmakehässä. Metsät myös tarjoavat suojaa ja ravintoa monille kasveille ja eläimille, jotka eivät muuten selviytyisi hengissä.

Viimeisimmän 8000 vuoden aikana ihminen on hävittänyt jopa puolet planeettamme metsistä. Metsiä on raivattu muun muassa pelloiksi ja muuhun viljelykäyttöön. Metsien kaataminen ja polttaminen sekä estää metsää toimimasta hiilinieluna että päästää puihin ja maaperään sitoutuneen hiilen takaisin ilmakehään.

Puilla on tärkeä tehtävä ilman viilentämisessä myös siksi, että ne vapauttavat ilmaan kosteutta. Metsien hävittämisen onkin huomattu johtaneen voimakkaisiin lämpöaaltoihin esimerkiksi Pohjois-Amerikassa ja Euraasiassa.

Metsän istutus ilmastotekona

Metsän istutus auttaa ilmaston lämpenemisen torjunnassa. Uusien puiden taimien istuttaminen on noin 20 % nopeampi tapa kasvattaa uutta metsää verrattuna puiden luontaiseen siementämiseen ja kasvamiseen. Mitä nopeammin puusto kasvaa, siitä nopeammin ja paremmin se sitoo hiiltä. Esikasvatetut taimet saavat lähtökohtaisesti yhden tai kahden vuoden etumatkan kasvettuaan ensin taimitarhalla ja tullessaan istutetuiksi muokattuun, ravinnerikkaaseen maahan.

Wulff.fi_upm_tahko_taimi_2

Wulff-metsä Nilsiään UPM:n avulla

Kun mahdollisuus toimia ympäristön ja luonnon hyväksi tulee vastaan, me Wulffilla tartumme siitä kiinni! Uutta hiilinielua ja Wulff-metsää maailmaan istutetaan 19.5. Nilsiään 2,4 hehtaarin ja yli 2 000 kuusentaimen verran. Taimet meille hankki yhteistyökumppanimme UPM ja niitä istuttamaan saapuu wulffilaisia ja heidän läheisiään, kätevästi helatorstai-viikonloppuun kotimaan lomailua yhdistäen. Wulffilaiset majoittaa Tahko Spa Suites. Aikuisiksi kasvettuaan wulffilaisten istuttamat kuuset pystyvät sitomaan vuosittain jopa kahdeksan tonnia hiiltä ilmakehästämme.

UPM hoitaa metsiään kestävästi ja kehittää toimintaansa laadukkaan puuraaka-aineen varmistamiseksi. UPM:n metsiin liittyvät tavoitteet keskittyvät maankäytön varmistamiseen ja luonnon monimuotoisuuden ylläpitämiseen ja parantamiseen, metsien ekosysteemipalveluista huolehtimiseen ja ilmastopositiiviseen metsänhoitoon. Siksi UPM on Wulffille luonteva kumppani metsän istustutalkoisiin – ja tietenkin laadukkaan ja vastuullisen paperin kumppanina.

Wulff_UPM_NewFuture_MultiNeutral_toimistopaperi

 

Vastuullista paperia työpaikoille ja toimistoihin

Wulffin valikoimasta löytyvät monenlaiset UPM valmistamat paperit esimerkiksi kopiokoneisiin ja mihin kaikkialle paperia tarvitsemmekaan. Paperin käyttö on vähentynyt muun muassa älylaitteiden käytön myötä, mutta edelleen esimerkiksi nettikaupan yleistyminen on tuonut lisää kysyntää erikokoisille pahvilaatikkoille. Lisäksi monessa paikassa kuten virastoissa ja sairaaloissa tarve tulostaa asioita paperille on edelleen olemassa. Kun tarvitset tulostinpaperia kotona tai työpaikkallasi, valitse vastuullinen vaihtoehto. Esimerkiksi UPM:n käyttämä FSC-merkintä kertoo, että paperi on valmistettu ympäristöystävällisesti ja luontoa säästäen, sillä FSC-sertifikaatin saanut paperi on aina kotoisin vastuullisesti hoidetusta metsästä.

Kuvat: UPM

 

Jaa artikkeli