<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=902526228031796&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ota yhteyttä

Veho ja Wulff rakentavat yhdessä hyvän kierrettä

Wulff ja autoalan edelläkävijä, Veho, ovat rakentaneet yhdessä parempaa maailmaa vuosikymmenten ajan. Kumpaakin yritystä yhdistää halu edistää kestävää liiketoimintaa ja olla oman alansa suunnannäyttäjä ympäristövastuun kokonaisvaltaisessa huomioimisessa. 


Veho on Wulffin sopimusasiakas, joka tarkoittaa, että Wulffin avainasiakaspäällikkö sopii yhdessä Vehon edustajan kanssa tietyn tuotevalikoiman toimittamisesta Vehon pääkonttorille sekä ketjun muihin toimipisteisiin. Jos jokin asiakkaan tarvitsema tuote uhkaa loppua, Wulffin avainasiakkuuspäällikkö reagoi nopeasti ja lähettää lisää työpäivän pelastavia tuotteita asiakkaan tarvitsemaan sijaintiin. Wulffin valikoimassa on yli 40 000 tuotetta virvoitusjuomista kahviin ja pehmopaperista siivous- sekä hygieniatuotteisiin. Veho tilaa Wulffilta muun muassa toimistotarvikkeita, kopiopaperia sekä värikasetteja. Wulff toimittaa halutut tuotteet yhdellä tilauksella ja laskulla sovitusti asiakkaan toimipisteisiin, jolloin säästetään sekä aikaa, rahaa että luontoa. Sopimusasiakas voi halutessaan tilata Wulffilta MiniBar-hyllytyspalvelun, jolloin Wulff huolehtii myös toimittamiensa tuotteiden esillepanosta ja automaattitäydennyksestä asiakkaan tiloissa heidän toiveidensa mukaisesti. Veho hyödyntää Wulffin tarjoamaa MiniBar-hyllytyspalvelua useassa toimipisteessään.

Etsitkö samanlaista ratkaisua?

 

Vehon Wulff MiniBar

Wulffin vastuullisuusraportti auttaa pienentämään hiilidioksidipäästöjä

Veho pyrkii olemaan autoalan ensimmäinen CO2-neutraali yhtiö Suomessa vuoden 2023 kuluessa ja koko konsernin osalta vuoteen 2025 mennessä. Toiminnan hiilineutraaliuteen tähtääviä toimenpiteitä tehdään yhtiössä jatkuvasti. Muun muassa Vehon työntekijöilleen tarjoamat työsuhdeautot ovat joko täyssähköautoja tai ladattavia hybridejä. Vehon autoliikkeissä ja muissa toimitiloissa käytetään aina mahdollisuuden mukaan uusiutuvaa energiaa, esimerkiksi maalämpöä sekä muuta vihreää sähköä. Koska Vehon tavoitteena on olla autoalan edelläkävijä siirryttäessä kohti CO2-neutraalia toimintaa, on  tärkeää, että myös yhteistyökumppanit jakavat samat vihreät ympäristöarvot. 

Vehon talousjohtajan assistentti Susanna Veijola kiittelee Wulffin vastuullisuusraporttia. ”Yhdessä ohjausryhmän sekä Wulffin yhteyshenkilöiden, myyntijohtaja Juha Kovasen ja avainasiakaspäällikkö Oliver Wardin kanssa tutkimme Wulffin toimittamien tuotteiden kuljetuksesta aiheutuneita hiilidioksidipäästöjä Wulffin meille koostamasta vastuullisuusraportista", Susanna kertoo. Raportista on selkeästi nähtävissä koko laajan tuotevalikoiman, kahviotarvikkeiden, värikasettien sekä kopiopaperin tilausrivikohtaiset päästöt. "Oliver myös suosittelee meille aktiivisesti vastuullisempia vaihtoehtoja, aina kun sellaisia on saatavilla”, iloitsee Susanna.  Tuotevaihdoilla ja tilauskäytöntöjä muuttamalla on mahdollista saada aikaan merkittäviä päästövähennyksiä sekä myönteistä vastuullisuuskehitystä, joita on helppo seurata Wulffin raportista.

Wulffille on tärkeää kehittää tuotevalikoimaansa vastuullisiin ja muun muassa kotimaisiin tuotteisiin panostaen ja aktiivisesti kaikille asiakkailleen ympäristölle parempia vaihtoehtoja tarjoten. Tarve vastuullisuusraportointiin huomattiin jo vuosia sitten ja asiakkaiden onkin ollut mahdollista seurata hankintojensa ympäristöystävällisyyttä jo yli kymmenen vuoden ajan. ”Asiakkaat ovat perinteisesti olleet kiinnostuneita euroista ja kulujen seurannasta. Nykyään yhä useammalla asiakkaalla on halu selvittää ja siten vähentää hankinnoistaan syntyviä hiilidioksidipäästöjä, kulujen seuraamisen lisäksi. Veho kuuluu näihin valveutuneisiin asiakkaisiini”, kertoo Oliver Wardi ja esittelee raportin erilaisia mittareita.

Wulffin aktiivinen ja ammattitaitoinen hankinnan ja oston tiimi etsii ja uudistaa Wulffin tuotevalikoimaa jatkuvasti vastuullisempaan suuntaan. Tuotteiden valmistajien ja toimittajien taustat tutkitaan tarkasti, kotimaisia ja lähialueella tuotettuja tuotteita suositaan sekä erilaisia auditointi- ja sertifiointijärjestelmiä hyödynnetään kumppanien ja tuotteiden ympäristövastuun sekä sosiaalisen vastuun selvittämiseksi. Wulffin avainasiakaspäälliköt suosittelevat asiakkaille tarmokkaasti näitä kestävämmän kehityksen vaihtoehtoja, ja vastuullisuuden tärkeäksi kokevat asiakkaat, esimerkiksi Veho, osaavat tietoja myös itse pyytää. Kysynnän kasvu Wulffilla onkin suurinta juuri vastuullisissa tuotteissa, ja siitä yhtiössä iloitaan!

Etsitkö samanlaista ratkaisua?

 

Lia Samuelsson Susanna Veijola-2-min (1)

Vehon vastuullisuusjohtaja Lia Samuelsson (vas.) ja talousjohtajan assistentti Susanna Veijola (oik.).

Vaatimalla vastuullisuutta kannustamme toisiamme hyviin tekoihin

Vastuullisuus lähtee yksilötasolta ja noudattaa perinteistä kysynnän ja tarjonnan lakia.

”On merkityksellistä, että jokainen meistä vaatii käyttämiltään hyödykkeiltä ja palveluilta ympäristöystävällisyyttä ja kokonaisvaltaista vastuullisuutta, sosiaalinen ja taloudellinen vastuu mukaan lukien”, muistuttaa Vehon vastuullisuusjohtaja Lia Samuelsson. ”Kun kysymme vastuullisia tuotteita missä tahansa asioidessamme, tarjonnan on vastattava tähän kysyntään. Näin viesti ympäristön ja ihmisten tasa-arvoisen sekä oikean kohtelun tärkeydestä menee eteenpäin”, kannustaa Samuelsson. Vastuullisuutta vaaditaan Veholta, ei ainoastaan valtion ja EU:n autoalalle asettamien ilmastotavoitteiden muodossa, vaan myös asiakkaiden toimesta. Kuluttajat ovat enenevissä määrin ympäristötietoisia ja kuljetus- ja logistiikka-alalle on iso kilpailuetu, kun verkkokauppatilaukset saadaan toimitettua asiakkaalle mahdollisimman vähin päästöin.

 

Kotimaisen työelämän asiantuntijana ja Suomen suurimpana työpaikkatuotteiden toimittajana Wulff kuljetta vuosittain runsaan määrän tuotteita asiakkailleen, ja törmää jatkuvasti mahdollisimman vähäpäästöisten toimituksien kysyntään. Asiakkaiden toiveet voidaan Wulffilla toteuttaa, sillä yhtiön logistiikkaketju on jo pitkään ollut alan kestävin ja sitä kehitetään jatkuvasti vielä vastuullisemmaksi. Toimitusketju on lyhyt ja nopea. Wulffin kumppani toimituksissa on Posti, jonka kanssa Wulff on sopinut kuljetuksissa päästöjen kompensoimisesta. Wulffin vastuullisuusstrategian tavoitteena on vähentää kaikkia reaalipäästöjä merkittävästi. Kuljetuksista vielä tällä hetkellä syntyvät välttämättömät päästät kompensoidaan.

Samalla puolella yhteistä tavoitetta kohti

Niin kuin muutokset yleensä, myös vihreä siirtymä ja lisääntyneet vastuullisuustoimet yrityksissä sitovat resursseja. Aikaa ja rahaa kuluu väistämättä. Vehon vastuullisuusjohtaja Samuelsson toivookin ihmisiltä ymmärrystä asiaan: ”On muistettava, että hiilineutraaliuden saavuttaminen vaatii monella alalla tuotekehitystä, uusia materiaaleja ja prosesseja sekä innovaatioita. Nyt kun globaali siirtymä hiilineutraaliuteen on käynnissä, meidän on oltava valmiita panostamaan kehitykseen yhdessä ja myös rahallisin resurssein”. Idea ja yhteinen tavoite on pelastaa maapallo ja sen sisäänsä kätkemä elämä. Tämä ei ole kilpailu siitä, kuka on toista parempi, vaan se on yhteispeliä”, toteavat Samuelsson ja Veijola yhteen ääneen.

 

Yhteispeli paremman maailman rakentamiseksi jatkuu Wulffin ja Vehon toimesta myös tulevaisuudessa. Molemmat tähtäävät hiilineutraaleiksi yhtiöiksi ja ovat valmiita panostamaan täysillä vastuullisemman tuotevalikoiman eteen. Tavoitteisiin ylletään yhdessä, kumpikin oman alansa edelläkävijänä.


Veho Oy Ab

84-vuotias yritys

Työllistää noin 2200 henkilöä

Liikevaihto vuonna 2022 oli 1,6 miljardia euroa

Veho Group toimii Mercedes-Benz-henkilöautojen ja Daimler-hyötyajoneuvojen maahantuojana ja jälleenmyyjänä Ruotsissa, Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Etsitkö samanlaista ratkaisua?

Saammeko auttaa löytämään yrityksellesi sopivat ratkaisut?

Wulffin asiantuntijat vastaavat muun muassa ergonomiaan, ensiapuun, kuvansiirtoon ja tuotteiden personointiin liittyviin kysymyksiin sekä moneen muuhun. Kokeneet ammattilaisemme kertovat sinulle lisää tuotteista ja palveluista, kartoittavat tilannettasi ja tekevät yhdessä sinun kanssasi suunnitelman työpaikkatuotteisiin liittyvissä hankinnoissa.

Jari Leskinen

asiakasjohtaja
Wulff Sopimusmyynti
p. 050 64 582
jari.leskinen@wulff.fi