<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=902526228031796&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Ota yhteyttä

Diakonissalaitos - Ihmisarvon puolesta

Ihmisarvon puolesta – vastuullisesti. Diakonissalaitosta ja Wulffia yhdistää tahto tehdä hyvää ja ymmärrys siitä, että se on mahdollista, kun oma toiminta on tehokasta ja tuloksekasta. Diakonissalaitoksen toiminnan ytimessä on tehdä töitä rohkeasti ihmisarvon puolesta, huolehtia heikoimmassa asemassa olevista sekä auttaa selviytymään elämässä. Wulffin kattoajatuksena yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa on ihmisarvoisen työn ja talouskasvun lisääminen maailmaan. Molemmille organisaatioille vastuullisuus on tärkeä toimintaa ohjaava arvo. Kumppanuudesta Wulffin kanssa kertovat Diakonissalaitoksen Tiina Paussoi ja Samira Jaakkola.

Diakonissalaitos valitsi Wulffin kumppanikseen toimipaikkojensa työpaikka- ja toimistotarvikkeiden sekä kiinteistönhuoltotuotteiden kilpailutuksessa maaliskuussa 2014.

Diakonissalaitos on valtakunnallinen sosiaali- ja terveyspalvelujen toimija, ja säätiöllä on hallinto- ja palvelutoimintoja useammassa eri sijainnissa Suomessa. Se on viime vuosina kasvanut merkittävästi yritysostoin. Hankintapäällikkö Samira Jaakkolalle oli tärkeää katsoa hankintatarpeita kokonaisuutena, sillä pitkään eri yhtiöissä hankinnoista vastanneena hän tietää, millaisia myönteisiä vaikutuksia keskitetyt hankinnat ja osaava kumppani tuo mukanaan.

Vuodesta 2020 Diakonissalaitokseen kuulunut Rinnekoti on ollut puhdistuspalvelujen esihenkilö Tiina Paussoin työpaikka jo vuodesta 1987. Työuransa aikana hän on ehtinyt valmistua siivousteknikoksi Espoossa ensimmäisten joukossa, omassa elämässään äidiksi ja isoäidiksi ja nähnyt monta teknologisen kehityksen harppausta. Viimeisimpänä digiloikkaa ja esimerkiksi etätyön yleistymistä on ollut vauhdittamassa korona. Diakonissalaitoksella on sopimus ylläpitosiivouksesta Lassila & Tikanojan kanssa, ja sen lisäksi joissakin yksiköissä on omia siivoustyöntekijöitä tai ylläpitosiivous on sisällytetty yksikön hoitohenkilökunnan toimenkuviin. Rinnekodissa on lisäksi oma perussiivousta tekevä siivoustyöryhmä, jonka esihenkilö Tiina on. Tiinan vastuulla olevat puhdistuspalvelut tehdään läsnätyönä ja oikeilla konkreettisilla tarvikkeilla ja tuotteilla – virtuaalisiivousta saadaan vielä odottaa.

”Siivoustyön tekevät ihmiset, ja tuotteilla, joilla he työnsä tekevät, on merkitystä. Jotta työssään voi onnistua, on oikeita tuotteita oltava aina saatavilla ja niiden laadun ja ominaisuuksien on palveltava tarkoitusta”, Paussoi kertoo. ”Korona-aikaan merkityksellistä on ollut myös se, että kumppani on luotettava tekijä, jonka kanssa saatavuus ei ole haaste.

Esimerkiksi kasvosuojaimet, kirurgiset maskit ja suojahanskat on ollut tärkeää saada hankittua varmuudella. Ja kun näitä suojaimia käyttää työssään jatkuvasti, on tärkeää, että kumppanilla on osaamista ja tietotaitoa, johon voi luottaa - esimerkiksi tietoa maskien suojaustasosta ja yleisten suositusten tai allergioiden huomioimisesta vaihtoehdoissa. Wulffin kanssa asiat ovat hoituneet mallikkaasti”, Tiina jatkaa.

Tyytyväinen Wulffiin kumppanina on myös hankintapäälllikkö Jaakkola: "Hankintapäällikönä eurot ja se, mitä niillä saa, ovat tärkeä toiminnan mittari. Kustannustehokkuus on aina myös ajankäytön tehokkuutta. Wulffilla meillä on käytössämme alan ja tuotteiden asiantuntemuksen lisäksi tärkeää ala- ja asiakaskohtaista osaamista. Oma yhteyshenkilömme Tiina Ignatius kuuntelee, tuntee meidät ja tarpeemme, osaa tehdä kehitysehdotuksia ja on aktiivinen. Pandemia-aikana esimerkiksi käsihuuhteet löysivät ripeästi paikkansa osaksi MiniBar-hyllyjä ja vakiotuotteitamme." Diakonissalaitoksella on eri toimipisteissään yhteensä 9 Wulffin MiniBaria.

Toiveitakin kaksikolla on: vastuullisia tuotteita kaivataan valikoimaan vielä lisää, sillä Diakonissalaitoksen tärkeänä tavoitteena on pienentää ekologista jalanjälkeä tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti. Ilmastokestävyys, kiertotalousajattelun mukainen materiaalien hyödyntäminen ja resurssitehokkuus saavat mielellään näkyä tuotteistossa vielä vahvemmin. Tästä toiveesta Wulffilla iloitaan. Valikoiman muokkaamista yhä vastuullisemmaksi edistetään määrätietoisesti. Hankintojen vastuullisuusmittareita on jo runsaasti asiakkaiden käytössä ja niiden lisäkehittämiseen panostetaan. Muun muassa tuotteiden ja niiden kuljetusten ilmastovaikutukset sekä hiilijalan- ja -kädenjälki kiinnostavat yhä tarkemmin ja laajemmin – ja hyvä niin, sillä se ohjaa yritysten ja yhteisöjen toimintaa vastuullisempaan suuntaan.

Toiseen, Paussoin esittämään toiveeseen Wulff kutsuu kaikki mukaan! Kuinka saada hoiva- ja puhtausala yhtä hohdokkaaksi kuin Wulffilta hankitulla välineistöllä puhdistetut pinnat? Sekä siivous- että hoiva-alalle tarvitaan työntekijöitä ja alat kaipaavat lisää näkyvää arvostusta. Miten juuri sinä voit tehdä arvostuksesta konkreettista?

 

TiinaPaussoi_Wulff_diakonissalaitos_asiakastarina

Tiina Paussoi - puhdistuspalvelujen esihenkilö

Palveluntuottajien laadun varmistaminen on tärkeä osa Rinnekodin puhdistuspalveluista vastaavan Tiina Paussoin työtä. Hän hoitaa myös uusia kohteita ja toimii esihenkilönä Rinnekodin nopeasti reagoivalle omalle perussiivoustiimille. Tiimiä tarvitaan nimensä mukaisen perussiivouksen lisäksi keikka- ja hälytyssiivoukseen.

Tiina viihtyy vapaalla mökillä ja kaiken mökkeilyyn liittyvän parissa: sienestys, sauna, sauvakävely, sopankeitto. Savosta löytyvät Suomen kauneimmat mökkimaisemat – ja tänä talvena myös Tiinan ystäviensä kanssa tekemät lumienkelit, joita kehotaiteiltiin hankeen lumikenkäilyn ja karaoken jälkeen.


 

DIAKONISSALAITOS

Yli 150-vuotias säätiö 

Työllistää 2 300 henkilöä

V. 2020 liikevaihto 32,2 m.eur

Toiminta kasvussa Diakonissalaitokseen ovat yhdistyneet Rinnekoti v. 2020 Caritas v. 2020

Sosiaali- ja terveyspalvelujen valtakunnallinen toimija

Työtä ihmisarvon puolesta

 

Etsitkö samanlaista ratkaisua?

Saammeko auttaa löytämään yrityksellesi sopivat ratkaisut?

Wulffin asiantuntijat vastaavat muun muassa ergonomiaan, ensiapuun, kuvansiirtoon ja tuotteiden personointiin liittyviin kysymyksiin sekä moneen muuhun. Kokeneet ammattilaisemme kertovat sinulle lisää tuotteista ja palveluista, kartoittavat tilannettasi ja tekevät yhdessä sinun kanssasi suunnitelman työpaikkatuotteisiin liittyvissä hankinnoissa.

Jari Leskinen

asiakasjohtaja
Wulff Sopimusmyynti
p. 050 64 582
jari.leskinen@wulff.fi